Kako veš katera pasja prehrana je tista kvalitetnejša

Danes je pasja prehrana kar velik strošek, če želimo našemu kosmatincu omogočiti kvalitetno življenje. Pasja prehrana pa je ravno največji razlog za vse morebitne zdravstvene težave. Zato je izbor, kakšna bo pasja prehrana zelo pomemben.

Seveda to ne pomeni, da če bomo kupili najdražje brikete, da bo ta pasja prehrana bila najbolj kvalitetna. Še vedno moremo delati z razumom in ugotoviti kaj uravnotežena pasja prehrana sploh je in kako lahko vpliva in pripomore k boljšemu načinu pasjega življenja. Danes je že toliko trgovcev, ki obljubljajo čudežne učinke za našega psa. Vendar se moremo pri odločanju predvsem posvetiti deklaraciji in ne embalaži in kako ta izgleda, če je za naš okus privlačna ali ne. Pes nikoli ne izbira hrane po embalaži. Pomembna je vsebina, oziroma za nad je pomembna deklaracija. Na deklaraciji, čisto vsake embalaže, ki jo pasja prehrana danes res mora imeti, so navedene sestavine in vsebnost, ki jih ima. Danes splošno pravilo, ki velja za kakršnokoli branje deklaracije, je, da so v njej zapisane sestavine, ki jih poznaš, in pa čim manj kemikalij. Morda se zdi smešno, ampak na deklaraciji res piše koliko procentov je mesa, korenčka, graha, rdeče pese, kurkume, ipd. sicer ko naletim na petinšestdeset procentov svežega mesa, se malce nasmejim, saj svežega mesa v takšni vrečki še nisem našla. Moremo najti brikete, ki jim zaupamo njeno vsebino in ki bi ga naš kosmatinec z veseljem pojedel. Je pa tako, da se lahko zgodi da zares najdemo najbolj kvalitetne hladno stiskane pelete za našega psa, ki so zares tako popolni po svoji sestavi, vendar ugotovimo da našemu kosmatincu tej ne ugajajo. To velikokrat vidimo, kakšna je njegova prebava.

Kako veš katera pasja prehrana je tista kvalitetnejša

Moramo vzeti v zakup, da v roku enega tedna, ko se njegovo telo še navaja, je lahko njegova prebava res še nekoliko neusklajena, in tukaj nam še ni potrebno delati panike. Če se pa v štirinajstih dneh prebava še vedno ne stabilizira, pa bi morda lahko premislili in zamenjali svoj izbor pasje prehrane.